Вкусни, лесни и бързи палачинки с банан

Вкусни, лесни и бързи палачинки с банан

 

     Тази неделя се събудих гладна…както повечето недели след като съм спала доста повече от колкото през седмицата. И разбира се на дневен ред дойде въпросът какво ще ядем?!? Ами ще ядем, това което има в хладилника (а то се оказа, че 20160410_162301няма много продукти). Имах 2 банана и 4 яйца, един шоколад закътан в готварския ми шкаф и едно кисело мляко. Ами според продуктите си го реших!
Една кана айрян и палачинки с банан! Палачинките се готвят много лесно, вкусни са и са доста по-здравословни от нормалните, които приготвяме всеки път.
Ето и как ги приготвих аз:

         Продукти ( за 13,14 малки палачинки)

                        1)      4 яйца
                        2)      2 банана
                        3)      Ванилия
                        4)      4 гр бакпулвер (1/3 пакетче)
                        5)      Шоколад, сладко или мед за намазване

        Приготовления:

         Целта на рецептата е да разбием всички продукти заедно, до получаване на почти еднородна смес (не е проблем ако бананите не са се разбили изцяло). Тъй като аз имам20160410_153439 блендер реших да сложа всички продукти в него (от 1 до 4) и за около минута сместа беше готова. Ако нямате блендер, може да използвате както пасатор така и най-обикновена вилица, с която да намачкате бананите и да ги прибавите към разбитите яйца, ванилията и бакпулвера.

Щом сместа ни е готова е време да се заемем с приготвянето на палачинките.
Тук идва малко по-сериозната част. След няколко изгорели и безформени палачинки стигнах до извода, че котлонът  не трябва да е нито много слаб, нито много силен ( моят е от 1 до 9, а аз използвах 5). Преди да започнете с изпичането на палачинките е добре да си приготвите плоска шпатула, с която ще ги обръщате.
        Имайте предвид, че палачинките са по-плътни и по-лесно се разпадат затова е хубаво големината им да съвпада с ширината на шпатулата. Така по-лесно ще ги обръщате, без те да развалят формата си.

 

И тук започва изпичането на палачинките в тигана. Аз използвах обикновен тефлонов тиган на Тефал, а не специален за 20160410_153234палачинки. Ако ви е по-голям тиганът е възможно да се правят няколко на веднъж. Добре е преди да сложите палачинките да намазните тигана с мазнина (аз ползвах зехтин), по този начин те няма залепват и ще се отделят по-лесно. След като излеете първата палачинка, изчакайте около 2 минути и повдигнете леко от единия край. Ако палачинката се отделя лесно и има златист загар, значи е време да я обърнете. Задръжте и от другата и страна около 2 минути и я извадете. Повторете така с всички палачинки. Аз лично обичам да ги редя една върху друга, като след всяка намазвам по един слой мед или шоколад, според зависи кой какво обича.

 

20160410_162557

 

И Воала! Палачинките ни са готови за хапване и пълно унищожаване! Надявам се и на вас да ви харесат и следващата ви закуска да бъде здравословна и лесна J

 

 
20160410_162247_001

Eто ви малко снимки от мен и една красива идея как да ги поднесете в чиниите J

20160410_162157
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


0