Домашна Коледна подправка

Домашна Коледна подправка

Както ви казах и в предната си статия – Коледа е любимия ми период от годината! Обичам всичко свързано с Коледа. Обичам да украсявам, обичам мириса на коледните свещи, обичам топлината от постоянно работещата фурна, обичам и топлината на семейството, което винаги се събира за празниците. Подаръците са важна част от този период и разбира се, колко по-лични са, то толкова по-щастливи са и хората, на които ги подаряваме. Тази година за част от семейството реших да направя ръчно украсени шишенца с подправки по мой вкус. Едната е солена и можете да я намерите ТУК, а другата е сладка и именно нея ще опиша днес.

Сладката подправка е подходяща за всички, които обичат Коледа. От нея крещи мириса на Коледа и се постарах да добавя подправки, които напомнят на Коледа и се ползват при направата на сладки и печива. Ето и съставките за сладката, коледна подправка:

  1. кафява захар
  2. карамфил
  3. канела
  4. джинджифил
  5. индийски орех
  6. ванилия

Тук целта е всичко да е стрито на прах преди да ги смесим заедно. Лично аз добавих всяка подправка поотделно в мини чопъра ми и след това ги смесих в буркан. Основната съставка е захарта – целта е подправката да стане сладка, така че да може директно да се добавя както към сладкиши, така и към кафе, чай или горещ шоколад.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


0