Кексче за 5 минути!

Кексче за 5 минути!

В последно време текат едни реклами за кексче в чаша, та се зачудих и аз, колко ли е трудно да си го направя сама, а да не залагам на полуготовите. То пък да ви кажа честно, се оказа изключително лесно! Приготовленията ми отнеха около 3 минути, за смесване на продуктите, а самото „печене“ – 1 минута и 30 секунди в микровълновата. Изобщо не е шега! Страшно бързо, много лесно и най-вече изключително вкусно!

Ето и продуктите, които ще ви трябват за точно 1 кексче. (ако искате повече, просто увеличете пропорциите)

  1. 3 супени лъжици(с връх) бяло брашно
  2. 1 лъжица инстантно кафе
  3. 2 супени лъжици какао
  4. 3 супени лъжици захар
  5. 1 кафяна лъжичка бакпулвер
  6. 3 лъжици прясно мляко
  7. 1 яйце
  8. 2 лъжици зехтин (може и олио)
  9. 1 ампула ванилия

Първата ни задача е да смесим всички сухи продукти. В купа kekscheсмесване продуктите от 1 до 5 и разбъркваме добре, докато се инкорпорират напълно. От там директно добавяме всички keksche1останали продукти (от 6 до 9) и отново разбъркваме, докато се получи гладка полу гъста смес. Не трябва да е нито течна, нито много гъста. И ето, че сместа ни е готова! Казах ви, че е изключително лесно!

От тук изсипване цялата смес в keksche2огнеупорна купичка (може и в чаша за кафе, чай) и пъхаме в микровълновата. От тук на най-силната степен на микровълновата, пускаме за минута и 30 секунди. По този начин кексчето ни остава съвсем леко влажно в средата. А ако искате да е напълно изпечено завъртете го на минута и 50 секунди.

И воала – имаме си готов един страхотен сладкиш! Като за финал може да добавите 2 топки сладолед, а аз след като го пробвах се досетих да го залея със сладко от борови връхчета и то взе, че стана още по-хубаво!

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


0