Френска селска торта (по-лесния начин)

Френска селска торта (по-лесния начин)

Тази събота и неделя бяха изпълнени с творчески занаяти. От направата на разнообразни коледни играчки, рамки за снимки и всякакви други картини, та чак до направата на торти. Дойде ред и на тази така прочута френска селска торта. Прави се изключително лесно и тъй като някакси ама хич не ни се правеха блатовете (на мен и Янчето), решихме, че е най-добре да си ги купим, пък крема от нас!

Блатовете купихме от Беръозка (руски магазин) и са Медовик. Разбира се ако има в магазина до вас би било най-удобно. Блатовете приличат доста на бисквити, което ме навежда на мисълта, че и с бисвити Закуска би се получило.

Ето и нужните продукти за френска селска торта:

  1. 5 блата медовик (1 пакет)frenska-selska01
  2. 50 мл течноста от компот
  3. 200 гр маскарпоне
  4. 6 лъжици пудра захар
  5. 500 мл. сладка готварска сметана
  6. Ванилия
  7. 200 гр. смлени орехи
  8. сладко от боровинки (може и нещо друго)

Основната част тук е да смесим всички съставки така, че да се получи хубав гъст крем. Трябват ни две купи – в едната трябва да разбием сладкарската сметана, докато се получи гъст и снежно бял крем. В другата купа първо разбиваме маскарпонето с пудрата захар, докато се смесят напълно (около 3,4 минути с миксера). Добавяме и ванилията и разбъркваме още веднъж. Веднага след това добавяме и вече разбитата сметана и леко разбъркваме.frenska-selska04

От тук се залавяме да сглобяваме тортата. Слагаме първия блат и леко с четка го напояваме със сока от компота (отнема около 2 супени лъжици) – после добавяме от крема (около 5 мм дебелина) като върху него добавяме и сладкото от боровинки – около 1 супена лъжица разпределена както и където си пожелаете.

frenska-selska06

Правим същото и с останалите блатове – като за финал трябва за завършим само с крем – без сладко. Заглаждаме хубаво с шпатула (може и нож или лъжица) и се подготвяме за финала.

frenska-selska05

Дойде и момента за добавяне на орехите. Преди да ги сложим върху тортата аз ги запичам за около 2 минути в нагорещен тиган на котлона. По този начин те стават по-ароматни и с по- наситен цвят.

orehi

За финал започваме да поръсваме внимателно тортата с тях, като внимавате да не изпопадат по земята 🙂 И това е! Бърза, лесна и вкусна! Имайте предвид, че е хубаво тортата да престои 1 ден, преди да си я хапнете, тъй като блатовете трябва да попият от вкусния ни крем, след това – нападайте!

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


0